Valikko Sulje

Toiminta

Tervetuloa mukaan toimintaan

Suurin osa toiminnastamme on avointa jäsenyyteen ja koirarotuun katsomatta (virallisiin kokeisiin ja näyttelyihin osallistumista säätelevät Suomen Kennelliiton ja Suomen Vinttikoiraliiton säännöt). Jäsenetuina saat mm. edullisemmat harjoitusmaksut. Tervetuloa tutustumaan koiraurheiluun ja vinttikoiriin!

Kaikki toimintamme pyörii vapaaehtoisin talkoovoimin. Haluaisitko järjestää tapahtumia, kunnostaa kalustoa, pitää kahviota tai pyörittää harjoituksia? Tule tutustumaan toimintaan ja ehdota rohkeasti!

Monipuolinen lajivalikoima

Vinttikoirien juoksukilpailut ovat Suomessa koiraurheiluharrastus, johon ei liity ammattimaista toimintaa tai vedonlyöntiä. Maastojuoksukilpailuissa juostaan Suomessa noin 4000 suoritusta ja ratajuoksukilpailuissa noin 2000 lähtöä vuodessa.

Ratajuoksutoimintamme keskus on Suomen pohjoisin vinttikoirarata, Virpiniemi Greyhound Stadion. Radalla on kesäaikaan viikoittaista avointa harjoitustoimintaa, useita virallisia kilpailuja sekä avoimia kaikkien koirien ratatapahtumia (kiihdytyskisat). Virpiniemen hiekkaradalla on toimittu 2010-luvulta lähtien yhteistyössä Virpiniemen Greyhound-Urheilijat ry:n kanssa, OSVKH ylläpiti rataa pitkään alivuokralaisena ja keväästä 2023 rata siirtyi kokonaan OSVKH:lle VGU:n lakkauttaessa toimintansa. Ennen Virpiniemen käyttöönottoa Suomen pohjoisin vinttikoirarata oli OSVKH:n rakentama Mourungin nurmipintainen rata, jonka vihkiäiskilpailut juostiin vuonna 1976.

Maastojuoksutoimintamme ydin ovat hiekkapohjalla juostavat kisat ja harjoitukset Oulun ympäristössä ja pohjoisessa Suomessa. Järjestämme vuosittain noin 1-3 maastojuoksukoetta. Perinteisesti vinttikoirien kilpailukausi päättyy Hailuodon merimaisemissa juostaviin syysmaastoihin lokakuun lopulla.

Koiranäyttelytoiminnassa olemme olleet aktiivisesti mukana mm. järjestämässä Oulun KV-näyttelyjä yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa. Seuraava näyttelymme on yhteistyössä järjestettävä ryhmänäyttelyviikonloppu vuonna 2024. Järjestämme myös näyttelytottumusharjoituksia.

Kerhossa on järjestetty myös omia agilityvuoroja. Kiinnostuksen ja tarjonnan mukaan järjestetään erilaisia kursseja ja jäseniltoja.

Talkootoiminta ja kouluttautuminen

Toimintamme ydin ovat aktiiviset kerhon jäsenet. Toiminnassamme ei ole talkoovelvoitteita, mutta ilman aktiivisia talkoolaisia meillä ei olisi nykyisen kaltaista toimintaa.

Harjoituksiin, kilpailuihin, näyttelyihin ja rata- ja maastojuoksun teknisen laitteiston ylläpitoon ja huoltoon otetaan mielellään uusia ja vanhoja jäseniä mukaan talkoilemaan. Kaikkiin tehtäviin opastetaan!

Suomen Vinttikoiraliiton pätevöityihin toimihenkilötehtäviin (esim. koetoimitsija, tuomari, mittahenkilö, ajanottovastaava, vetolaitteen ohjaaja, lähettäjä) voi lähteä tutustumaan ja kouluttautumaan kerhon tuella. Järjestämme SVKL:n toimihenkilöille myös etäkouluttautumismahdollisuuksia.